Palvelut:

Akupunktio Jyväskylä - Fysiovire

Akupunktio

Fysioterapiassa akupunktiota käytetään erilaisten kipu-ja särkytilojen hoitoon sekä lihasten rentouttamiseen. Erinomaisia tuloksia on saatu myös migreenin hoidossa. Akupunktiopisteet sijoittuvat ns. meridiaaneille eli hermopäätteiden muodostamille radoille. Neulottamisessa käytetään myös ns. triggeripisteitä eli kipualueen kipupisteitä.

Akupunktion seurauksena aivoissa endorfiinin vapautuminen lisääntyy. Endorfiinit lievittävät kivun tuntemusta ja näin ollen rentouttavat. Endorfiinia vapautuu myös esimerkiksi pitkäkestoisen liikunnan vaikutuksesta, nauraessa, itkiessä tai mielimusiikkia kuunnellessa. Akupunktiohoito perustuu myös ns.porttikontrolliteoriaan. Neulat lähettävät kilpailevan ärsykkeen selkäydintasolle ja näin kipuimpulssin pääsy aivoihin estyy.

Neulat ovat kertakäyttöisiä ja steriilejä. Neulojen pituus valikoituu kohdepaikan mukaan. Neulojen määrään vaikuttaa kuinka kipeä hoitokohde on, mitä kipeämpi sen vähemmän neuloja. Hoitoaika on noin 30 min ja hoitotiheys noin 1/krt viikossa. Neulat ovat hyvin ohuita ja neulan laitto tuntuu yleensä vain pienenä pistona hetken aikaa kun neula läpäisee ihon. Tämän jälkeen neulat yleensä tuntuvat paineen tuntuna, tai lämpönä.